МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА, МИЛА ЦАРОВСКА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АЦЕ КОЦЕВСКИ И ПРЕТСТАВНИЧКАТА НА УНИЦЕФ ПАТРИЦИЈА ДИ ЏОВАНИ НА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН ВО ООУ „ПАНКО БРАШНАРОВ“ ВО ВЕЛЕС

На стартот на новата учебна 2021/2022 година по пауза од една година, учениците ги наполнија училниците и училиштата. На првиот училиштен ден, во општинското основно училиште „Панко Брашнаров“, учениците и вработените ги поздрави министерката за образование и наука Мила Царовска, …

Протокол за постапување на основните училишта во Република Северна Македонија за реализација на воспитно-образовниот процес со физичко присуство на учениците во учебната 2021/2022 година

Протокол за реализација на настава во ООУ Панко Брашнаров – Велес 2021/2022

План за одржување на наставата во основните и средните училишта во учебната 2021/2022 година

План за одржување на наставата во основните и средните училишта во учебната 2021/2022 година

НАШЕТО УЧИЛИШТЕ – ООУ „Панко Брашнаров„ Велес

Училиштето е нашиот показател во животот. Тоа е центар на културата, воспитанието, образованието, дружењето и креативност. Во него стекнуваме голем број на знаења кои ќе ни бидат потребни во понатамошниот животен пат. Но за сите нас, училиштето е обврска која мораме да ја исполнуваме. За некои од нас,  училиштето е задоволство но, за некои здодевност . Кога подобро ќе размислиме, училиштето е потреба за сите нас за поуспешен живот и затоа сите треба да се потрудиме што поуспешно да го исчекориме училишниот пат.

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ ВО ООУ „ПАНКО БРАШАНАРОВ“ – ВЕЛЕС

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ ВО ООУ „ПАНКО БРАШАНАРОВ“ – ВЕЛЕС Училиштето е втор дом за децата и луѓето кои работат таму и затоа треба да се направи да биде што е можно поудобно и позабавно место.Треба да се пронајдат идеи или барем …

Натпреварите организирани од Сојузот на Народна техника

Натпреварите организирани од Сојузот на Народна техника оваа година се реализираа на два начина: онлајн и во физичко присуство.На Државниот онлајн натпревар во областа применета математика се натпреваруваше ученичката Ангела Колодезни од 6 одд. освои ВТОРА награда- ментор Сениха Брзева.На …

На конкурс распишан од Фонд за иновации и технолошки развој за наградено училиште од Фонд за иновации за Предизвик за млади истражувачи, нашето училиште е наградено со 200.000 денари за проект на тема:Капка вода – живот значи. Во креирање на проектот учествуваа 8 ученика под менторство на наставниците Љубинка Чанева и Семиха Брзева. Благодарност до ФИТР за наградата!

Фонд за иновации за Предизвик за млади истражувачи

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕПОРАКИ, ВРЕМЕНИ МЕРКИ, НАРЕДЕНИ МЕРКИ, НАМЕНСКИ ПРОТОКОЛИ, ПЛАНОВИ И АЛГОРИТМИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНАТА БОЛЕСТ COVID-19 ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ SARS-CoV-2, СЛУЧАИТЕ И ВРЕМЕНСКИОТ ПЕРИОД НА НИВНА ПРИМЕНА

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕПОРАКИ, ВРЕМЕНИ МЕРКИ, НАРЕДЕНИ МЕРКИ, НАМЕНСКИ ПРОТОКОЛИ, ПЛАНОВИ И АЛГОРИТМИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНАТА БОЛЕСТ COVID-19 ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ SARS-CoV-2, СЛУЧАИТЕ И ВРЕМЕНСКИОТ ПЕРИОД НА …

Литературниот конкурс на македонски јазик по повод денот на вљубените, на тема,, Љубовта-сила што ги надминува сите предизвици,,

На литературниот конкурс на македонски јазик по повод денот на вљубените, на тема,, Љубовта-сила што ги надминува сите предизвици,, органзиран од ОСУ ,,Јовче Тесличков” -Велес, беа наградени нашите ученици. Диплома за освоено второ место за ученичката Сузана Тикварова под менторство …