Резултати од одржани регионални натпревари по Природни науки и Биологија

На ден 12.05.2021 година се реализираше регионален натпревар по биологија на кој земаа учество и ученици од нашето училиште под менторство на наставник Љубинка Чанева и ги пистигнаа следниве резултати:1.Елена Наумова од 9а одд. – трета награда.2. Александра Калешова од 9а – пофалницаНа ден 14.05.2021 година се реализираше натпреварот по природни науки за 4,5 и 6 одделение. Постигнати се следниве резултати:Ученици од 4-то одделени:1. Андреј Синадиновски – трета награда2. Драгана Иванова – пофалницаМентор: Лорета Стојановска3. Теодора Кипријановска – трета награда4. Сердал Мехмеди – пофалницаМентор: Мимоза ЈовановаУченик од 5-то одделение:1. Дамјан Ангелески – трета наградаМентор: Љубинка ЧаневаУченик од 6-то одделение:1. Илија Ѓорѓиев – трета наградаМентор: Габриела Китановска ЉутковаЧеститки за сите ученици и нивните ментори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *