По повод Денот на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ беа распишани литературен и ликовен конкурс на тема: „ШТО МИ ДАВА СИЛА ДА ПРОДОЛЖАМ НАПРЕД КОГА СВЕТОТ ЗАСТАНА ВО МЕСТО“

Кликнете на линков за дополнителни информации

ООУ ,,Панко Брашнаров”-Велес се приклучи во активностите од проектот “ОТВОРЕНА СПОРТСКА НЕДЕЛА” под покровителство на Агенција за млади и спорт, а во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија.

Резултати од одржани регионални натпревари по Природни науки и Биологија

На ден 12.05.2021 година се реализираше регионален натпревар по биологија на кој земаа учество и ученици од нашето училиште под менторство на наставник Љубинка Чанева и ги пистигнаа следниве резултати:1.Елена Наумова од 9а одд. – трета награда.2. Александра Калешова од …

Прифатен е проектот и апликацијата од МОН со која ООУ „Панко Брашнаров„ ќе добие комплетно нова фасада и нов кров.

ООУ „Панко Брашнаров”, минатата година комплетно сменето ПВЦ прозори и врати… оваа година прифатен проектот и апликацијата од МОН со која училиштето ќе добие комплетно нова фасада и нов кров.Стручноста и спремноста на наставниот кадар, стручната служба и техничкиот кадар …

На 16.4.2021 година се одржа општински натпревар по природни науки за учениците од IV до VI одделение.

На 16.4.2021 година се одржа општински натпревар по природни науки за учениците од IV до VI одделение. На натпреварот земаа учество и се здобија со награди и пофалници следниве ученици:IV а –Ментор: Ленче Димовска Петар Тасев II наградаБранкица Јанкова-пофалницаIV б- …

На ден 15.04.2021 година се реализираа општински натпревар по биологија

На ден 15.04.2021 година се реализираа општински натпревар по биологија, на натпреварот учество земаа следниве ученици:Ментор Љубинка Чанева1.Орданче Јаневски – 8б одд.2. Елена Наумова – 9а одд.3. Александра Калешова – 9а одд.4. Сара Јовчевска – 9в одд.5. Андреј Бабунски – …

ООУ Панко Брашнаров-Велес

Дневниот престој се одвива во три училници, сите внатрешно разделени со плексиглас стакло, секоја со ТВ, прочистувач за воздух и посебно за секое дете училишни материјали, дидактички помагала и реквизити за забава.

По повод патрониот празник на ООУ “Стојан Бурчевски Буридан”, с.Иванковци, на литературниот конкурс по англиски јазик со Наслов “Mothers Through History”(“Мајките низ историјата”) постигнати се следниве резултати:

По повод патрониот празник на ООУ “Стојан Бурчевски Буридан”, с.Иванковци, на литературниот конкурс по англиски јазик со Наслов “Mothers Through History”(“Мајките низ историјата”) постигнати се следниве резултати: 1.Кристина Стојанова IV одд. ПРВА награда ментор Наташа Вишинова 2.Сара Јовчевска IX одд. …