Натпреварите организирани од Сојузот на Народна техника

Натпреварите организирани од Сојузот на Народна техника оваа година се реализираа на два начина: онлајн и во физичко присуство.На Државниот онлајн натпревар во областа применета математика се натпреваруваше ученичката Ангела Колодезни од 6 одд. освои ВТОРА награда- ментор Сениха Брзева.На …

На конкурс распишан од Фонд за иновации и технолошки развој за наградено училиште од Фонд за иновации за Предизвик за млади истражувачи, нашето училиште е наградено со 200.000 денари за проект на тема:Капка вода – живот значи. Во креирање на проектот учествуваа 8 ученика под менторство на наставниците Љубинка Чанева и Семиха Брзева. Благодарност до ФИТР за наградата!

Фонд за иновации за Предизвик за млади истражувачи

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕПОРАКИ, ВРЕМЕНИ МЕРКИ, НАРЕДЕНИ МЕРКИ, НАМЕНСКИ ПРОТОКОЛИ, ПЛАНОВИ И АЛГОРИТМИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНАТА БОЛЕСТ COVID-19 ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ SARS-CoV-2, СЛУЧАИТЕ И ВРЕМЕНСКИОТ ПЕРИОД НА НИВНА ПРИМЕНА

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕПОРАКИ, ВРЕМЕНИ МЕРКИ, НАРЕДЕНИ МЕРКИ, НАМЕНСКИ ПРОТОКОЛИ, ПЛАНОВИ И АЛГОРИТМИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНАТА БОЛЕСТ COVID-19 ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ SARS-CoV-2, СЛУЧАИТЕ И ВРЕМЕНСКИОТ ПЕРИОД НА …

Литературниот конкурс на македонски јазик по повод денот на вљубените, на тема,, Љубовта-сила што ги надминува сите предизвици,,

На литературниот конкурс на македонски јазик по повод денот на вљубените, на тема,, Љубовта-сила што ги надминува сите предизвици,, органзиран од ОСУ ,,Јовче Тесличков” -Велес, беа наградени нашите ученици. Диплома за освоено второ место за ученичката Сузана Тикварова под менторство …

По повод Денот на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ беа распишани литературен и ликовен конкурс на тема: „ШТО МИ ДАВА СИЛА ДА ПРОДОЛЖАМ НАПРЕД КОГА СВЕТОТ ЗАСТАНА ВО МЕСТО“

Кликнете на линков за дополнителни информации

ООУ ,,Панко Брашнаров”-Велес се приклучи во активностите од проектот “ОТВОРЕНА СПОРТСКА НЕДЕЛА” под покровителство на Агенција за млади и спорт, а во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија.

Резултати од одржани регионални натпревари по Природни науки и Биологија

На ден 12.05.2021 година се реализираше регионален натпревар по биологија на кој земаа учество и ученици од нашето училиште под менторство на наставник Љубинка Чанева и ги пистигнаа следниве резултати:1.Елена Наумова од 9а одд. – трета награда.2. Александра Калешова од …

Прифатен е проектот и апликацијата од МОН со која ООУ „Панко Брашнаров„ ќе добие комплетно нова фасада и нов кров.

ООУ „Панко Брашнаров”, минатата година комплетно сменето ПВЦ прозори и врати… оваа година прифатен проектот и апликацијата од МОН со која училиштето ќе добие комплетно нова фасада и нов кров.Стручноста и спремноста на наставниот кадар, стручната служба и техничкиот кадар …